Julius Lehtinen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 56 min 56 s sitten

Perussuomalaiset: ”Härskiä, täysin älytöntä – hallitus äänesti juuri omaa ohjelmaansa vastaan”

1 tunti 8 min ago

Oppositiopuolue perussuomalaiset ihmettelee sitä, että hallitus äänesti tänään itse sorvaamaansa turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa vastaan.

Eduskunta käsittelee ensi vuoden budjettia. Käsittelyn yhteydessä perussuomalaiset esitti turvapaikkapolitiikan kiristyksiä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoo, että sekä muu oppositio että hallitus äänesti perussuomalaisten ehdotuksia vastaan.

Ministeriö: Trafin kohupalvelua muutetaan pysyvästi

1 tunti 45 min ago

Trafin skandaalin aiheuttanutta kuljettajatietojen palvelua ei aiota palauttaa käyttöön nykymuodossaan, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessaan. Viestintäviraston arvion mukaan palvelu tulisi toteuttaa niin, että tiedoista selviää ainoastaan ajo-oikeuden tai ammattipätevyyden voimassaolo.

Viestintävirasto katsoo, että Trafin sähköisten kuljettajatietopalveluiden määrittely ei ole kaikilta osin onnistunut.

Poliisi otti käyttöön uuden tiedustelujärjestelmän – ”Turun puukotusten kaltaisia tapauksia pystytään havaitsemaan jo ensimmäisistä signaaleista”

2 tuntia 38 min ago

Suomen poliisi on aloittanut joulukuun alussa uudenlaisen tieto- ja tiedustelujärjestelmä Potin käyttöönoton. Järjestelmää esiteltiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Poliisin mukaan pyrkimyksenä on kyetä puuttumaan aiemmin esimerkiksi Turun puukotusten kaltaisiin rikoksiin.

Britannialle varoitus kaaoksesta: “Yritykset katsovat tätä kauhuissaan” – Varautuminen sopimuksettomaan eroon alkoi

3 tuntia 4 min ago

Britanniassa viisi merkittävintä työnantajajärjestöä varoittaa, että maa ei ole valmis sopimuksettomaan brexitiin. Elinkeinoelämän mukaan yritykset katselevat poliitikkojen riitelyä kauhuissaan, sanomalehti The Guardian kertoo.

”Krimillä mahdollisesti jo ydinaseita” – Lehti: EU:n viestijärjestelmä hakkeroitiin, taustalla todennäköisesti Kiina

3 tuntia 13 min ago

Euroopan unionin tuhansia diplomaattisähkeitä on vuotanut hakkereiden käsiin vuosien ajan, kertoo The New York Times. Tietovuodon paikantanut tietoturvayhtiö Area 1 kertoo lehdelle, että taustalla ei ollut erityisen hienostunut hakkerointikampanja, vaan Kyproksella diplomaatteihin kohdistettu tietojenkalastelukampanja.

NYT: Shokkitietoa jopa Facebookin mittakaavassa – yksityiset keskustelut paljastettiin ulkopuolisille

3 tuntia 33 min ago

Facebookia on riepoteltu kuluneena vuonna useaan otteeseen tavoista, joilla se on käsitellyt käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja. The New York Timesin käsiinsä saamat dokumentit paljastavat nyt sopimuksia, joiden puitteissa Facebook on jakanut keräämäänsä käyttäjädataa yli 150 yrityksen kanssa, joidenkin kanssa myös yksityisiä viestejä ja keskusteluja.

Kansanedustaja tyrmää tuloerohuolet – Yli 3200 e/kk tienaavat maksoivat melkein kaikki valtion ansiotuloverot

4 tuntia 10 min ago

Yli 40 000 euroa vuodessa tienaavat maksoivat yli 95 prosenttia kaikista valtion karhuamista ansiotuloveroista vuonna 2017. Tieto selviää Tilastokeskuksen maanantaina julkistamista verotiedoista. Perinteisenä palkkatulona summa vastaa noin 3 200 euron kuukausipalkkaa.

Vuonna 2017 yksityisen sektorin mediaanipalkka, eli yleisin palkka oli 3 220 euroa.

Veroluvun nostaa esiin muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. Hän liittää sen ajankohtaiseen tuloerokeskusteluun.

Jussi Niinistö: Hävittäjien määrällä ja tyypillä spekulointi turhaa – voi vaarantaa koko prosessin

4 tuntia 17 min ago

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) haluaisi rauhoittaa keskustelun Suomen uusien hävittäjien määrästä ja tyypistä. Suomen tarve nimenomaan 64 hävittäjälle on herättänyt keskustelua tällä viikolla.

Uber-kuskien tuomiot pysyvät – KKO hylkäsi valitusluvat

4 tuntia 41 min ago

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt viiden pääkaupunkiseudulla toimineen Uber-kuskin valituslupahakemukset. Näin ollen heidän sakkotuomionsa jäävät voimaan.

Jutuissa oli kysymys taksiliikennelain voimassaoloaikana tapahtuneen luvattoman taksiliikenteen harjoittamisen rangaistavuudesta sen jälkeen, kun liikenteen palveluista annettu laki tuli voimaan heinäkuussa 2018. Käräjäoikeus tuomitsi Uber-kuskit elokuussa 2018 luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta sakkorangaistuksiin.

Tuomarilta ennennäkemätön ryöpytys Trumpin ex-neuvonantajalle – ”Myit maasi”

5 tuntia 7 min ago

Presidentti Donald Trumpin entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin tuomion julistamista on lykätty. Lykkäystä edelsi tuomarin poikkeuksellinen ryöpytys Flynniä kohtaan.

”Tämä on rajusti virheellinen oletus” – Miljardin euron heitto sote-menojen kasvuarvioissa

6 tuntia 12 min ago

Hyvinvointiyritysten etujärjestö runttaa Kuntaliiton sote-laskelmat, joiden mukaan hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus aiheuttaisi miljardin euron lisäkustannukset. Hyvinvointialan liiton mukaan Kela-korvaukset, työterveys, palkat ja lainanhoitomenot on laskettu kaikki väärin.

Hyvinvointialan liiton mukaan kustannukset kasvavat vain 20–40 miljoonaa.

Jääkiekon Liiga palaamassa normaaliin päiväjärjestykseen

7 tuntia 27 min ago

Jääkiekon Liigan runkosarja on puolimatkan krouvissa. Syksyn suurimmista yllätyksistä ovat vastanneet HIFK ja JYP alisuorituksillaan. Nyt molemmat alkavat osoittaa piristymisen merkkejä.

HIFK voitti tiistaina Kuopiossa KalPan 5-2. JYP oli kovilla Mikkelissä Jukurien vieraana, mutta voitti 2-1.

HIFK on kolmen ottelun voittoputkessa. Maalinteko on saatu joukkueessa paremmalle tolalle joukkueen tehtyä kolmessa viimeisessä pelissään 14 maalia.

JYP on kerännyt pisteitä neljästä perättäisestä ottelusta. Alkukauden surkeutta ajatellessa tulokset ovat jo lupaavia.

Jokerit hävisi molemmat pelinsä Moskovassa – tiistaina tuli tyly tappio

9 tuntia 16 min ago

Jokerit kävisi alkuviikosta Moskovan alueella pelaamassa kaksi ottelua. Maanantaina Avangard Omsk voitti jatkoajalla 3-2, mutta tiistaina tulikin sitten kunnon selkäsauna. Moskovan Spartak murjoi Jokerit 5-0.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki teki selväksi, että peliesitys oli kehno.

Tällainen poliisin panssariauto tulee Suomen kaduille – ”Näkyvää partiointia katukuvassa säännöllisesti”

18.12.2018 19:13

Poliisihallitus hankkii tämän ja ensi vuoden aikana poliisiyksiköiden käyttöön 15 kappaletta Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4 -ajoneuvoja.

Elina Lepomäki Ylellä: ”Oikeasti huolestuttavaa” – Suomella ei mitään saumaa päästä 10 vuoden takaiselle tasolle

18.12.2018 18:25

Kokoomuslainen kansanedustaja Elina Lepomäki esitti tänään Ylen Ykkösaamussa huolensa laimeasta innosta sijoittaa Suomeen. Vuonna 2008 alkanut talouskriisi romahdutti yritysten investoinnit Suomeen, eikä Suomessa ole vieläkään palattu finanssikriisiä edeltäneen investointien ”kultakauden” tasoon.

”Historian suurin” – Arhinmäki: Katsokaa tätä tuloerolukua Suomesta

18.12.2018 16:14

Tuloerot kasvoivat vuonna 2017 edellisvuoteen verrattuna. Tulot kasvoivat kaikissa tulokymmenyksissä, mutta selvästi enemmän suurituloisilla kuin keski- ja pienituloisilla. Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäen mukaan kasvu on suurempaa ”kuin osattiin pelätä”.

Veikkausliiga antoi kaikille lisenssit – Kokkolan karsintafarssi ei vaikuttanut

18.12.2018 15:46

Palloliiton lisenssikomitea on päättänyt antaa kaikille 12 seuralle lisenssit jalkapallon Veikkausliigaan kaudelle 2019. Veikkausliigassa pelaavat ensi kaudella HJK, RoPS, KuPS, FC Honka, FC Inter, SJK, VPS, FC Ilves, FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK ja KPV.

HIFK palaa Veikkausliigaan vuoden tauon jälkeen. KPV on viimeksi pelannut pääsarjatasolla 1990.

Palloliiton tiedotteessa ilmoitettiin, että kaikkien 12 seuran lisenssipäätöksiin on kirjattu myös seurojen kaudelle 2019 ilmoittamien ottelustadionien ja varastadionien kelpoisuus, tarvittaessa kuukausikohtaisesti.

Poliisi: Saksassa kiinniotettu Oulun 8. epäilty laskettiin vapaaksi ”tietokatkoksesta johtuen”

18.12.2018 15:16

Saksassa kiinniotettu, Oulussa 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneen seksuaalirikosvyyhdin kahdeksas epäilty on laskettu vapaaksi ilmeisesti vahingossa, kertoo poliisi.

Poliisi julkaisi epäillystä kuvan viikko sitten ja pyysi suomalaisilta havaintoja miehestä. Kävi ilmi, että hänet oli kiinniotettu samana päivänä Saksassa.

”Maiden viranomaisten välisestä tiedon katkoksesta johtuen henkilö oli kuitenkin ehditty vapauttaa Saksassa ennen kuin hänet saatiin siirrettyä Suomeen”, poliisi kertoo nyt tiedotteessaan.

Huippunopeus 60 km/h – Uusi ”kevytauto” Suomen teille ensi vuonna

18.12.2018 14:05

Ensi vuoden marraskuusta alkaen Suomen teillä saa ajaa uutta ”kevytautoa”. Kyse on uudesta 15-17-vuotiaille nuorille suunnatusta ajoneuvoluokasta, jota pidetään nykyisiä mopoautoja turvallisempana.

Kevytautot olisivat tavallisia autoja, joiden omamassa on enintään 1 500 kilogrammaa. Niiden huippunopeus olisi rajoitettu. Teillä niillä saisi kulkea enintään 60 kilometriä tunnissa, mutta moottoritielle tai moottoriliikennetielle kevytautolla ei saisi ajaa.

”Suomalaisten verorahat kelpaavat, mutta eivät omat kansalaiset” – Sdp:n kansanedustaja väläyttää ehtoa Irakin tukemiselle

18.12.2018 13:52

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n kansanedustaja Joona Räsänen ehdottaa blogissaan tiukennusta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden irakilaisten palautuksiin.

Räsänen on sdp:n eduskuntaryhmän maahanmuuttoasioista vastaava kansanedustaja.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset